Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [ΕΡΤ]: Ελληνικό λογισμικό ξεσκεπάζει «ανώνυμους» της κοινωνικής δικτύωσης
[ΕΡΤ]: Ελληνικό λογισμικό ξεσκεπάζει «ανώνυμους» της κοινωνικής δικτύωσης

[ΕΡΤ]: Ελληνικό λογισμικό ξεσκεπάζει «ανώνυμους» της κοινωνικής δικτύωσης

Μπορεί να αναλύει τα κείμενα ανώνυμων συγγραφέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προβλέπει σωστά το φύλο, την ηλικία τους, αλλά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα λογισμικό ανέπτυξε ο Έλληνας ερευνητής Γιώργος Μικρός και οι συνεργάτες του κάνει αυτόματη αναγνώριση φύλου του συγγραφέα με ακρίβεια πάνω από 90% για μικρά κείμενα όπως στο Twitter, και έχει ακρίβεια προσέγγισης 100% για μεγαλύτερες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ή για ακόμη μεγαλύτερα κείμενα (π.χ. των 5.000 λέξεων). Ακόμη μπορεί να εκτιμήσει με ποσοστό επιτυχίας από 40 έως 70% ηλικία και χαρακτηριστικά  γνωρίσματα  της προσωπικότητας. Το λογισμικό φυσικά και  μιλάει ξένες γλώσσες  εκτός από ελληνικά όπως αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημιουργός του τονίζει ότι υπάρχει διαφορετική βιολογική βάση στο γλωσσικό μηχανισμό των ανδρών και των γυναικών, ενώ οι γυναίκες εμφανίζουν καλύτερη επεξεργασία της γλώσσας.

Όπως λέει, οι γυναίκες χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια για την παραγωγή του λόγου, ενώ οι άνδρες μόνο το αριστερό. Επίσης οι γυναίκες υπερτερούν έναντι των ανδρών στις γλωσσικές δοκιμασίες και ο λόγος τους είναι συνήθως πιο «επίσημος».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!