Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει τον τουρισμό λέει ο Μαργαρίτης Σχοινάς
[ΕΡΤ]: Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει τον τουρισμό λέει ο Μαργαρίτης Σχοινάς

[ΕΡΤ]: Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει τον τουρισμό λέει ο Μαργαρίτης Σχοινάς

O τουρισμός είναι η λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας αλλά θα πρέπει και η οικονομία να στηρίξει τον τομέα υποστήριξε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό και την ανάπτυξη.

«Κανείς δεν δικαιούται να παραγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Τουρισμού στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν,» ανέφερε ο κ. Σχοινάς.

«Στο τέλος της επόμενης δεκαετίας, το 2026, η συνολική συμβολή του Τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας θα ξεπεράσει το 22%, ενώ η άμεση και έμμεση απασχόληση που συνδέεται με τον τομέα θα φτάσει το 28% του συνόλου της απασχόλησης. Αυτά και μόνο τα δυο στοιχεία, πιστοποιούν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο τουρισμός είναι ο πραγματικός «τίγρης» της ελληνικής οικονομίας.»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, «ο τουρισμός αποτελεί θέμα συλλογικής εθνικής ευθύνης… Παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, ο ελληνικός Τουρισμός κατόρθωσε να διαφυλάξει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πολλαπλή στήριξη τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο Σχέδιο Γιούνκερ, λέγοντας ότι έχει στηρίξει επενδύσεις άνω των 120 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!