Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Έκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ – Μήνυμα Δ. Κουτσούμπα
[ΕΡΤ]: Έκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ – Μήνυμα Δ. Κουτσούμπα

[ΕΡΤ]: Έκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ – Μήνυμα Δ. Κουτσούμπα

Έκθεση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ εγκαινίασε το απόγευμα στο πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» ο Δημήτρης Κουτσουμπας. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη διαδρομή του κόμματος μέσα από τις πιο σημαντικές στιγμές της δράσης του, από εκατοντάδες φωτογραφικά ντοκουμέντα, βίντεο και μαρτυρίες. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού προέρχεται από το αρχείο του ΚΚΕ, υπάρχουν όμως και καινούρια αρχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά. Η έκθεση με τίτλο «μια κόκκινη γραμμή τον δρόμο μας δείχνει» θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

«Μια κόκκινη γραμμή δείχνει τον δρόμο μας. Αυτήν την κόκκινη γραμμή σας καλούμε και σήμερα να περπατήσουμε μαζί. Είναι το κόκκινο που δημιουργούν οι ποταμοί προσφοράς αίματος του Κόμματός μας, των εργατών όπου γης. Είναι το κόκκινο που ποτίζει το δέντρο της λευτεριάς, που η επιστήμη το προσδιορίζει με τη λέξη Κομμουνισμός! Κι έτσι το έμαθε ο λαός μας, έτσι το ξέρουν οι λαοί όλου του κόσμου. Είναι το κόκκινο στο οποίο προσβλέπουν οι σύγχρονοι προλετάριοι αυτού του κόσμου. Μην ξεγελαστεί κανείς από το πισωγύρισμα της ιστορίας, που ζούμε στις μέρες μας.» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εγκαινιάζοντας απόψε την έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και καλωσορίζοντας σε αυτήν την αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας (ΚΕΙ), που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Με αφορμή και τον γιορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματός μας, το διαπιστώνουμε στο καθημερινό σερβίρισμα του αντικομμουνισμού από τους κουκουεδολόγους της νέας κοπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!