Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: ΕΕ-ΗΠΑ εξετάζουν επιβολή κυρώσεων στο στρατό της Μιανμάρ για τους Ροχίνγκια
[ΕΡΤ]: ΕΕ-ΗΠΑ εξετάζουν επιβολή κυρώσεων στο στρατό της Μιανμάρ για τους Ροχίνγκια

[ΕΡΤ]: ΕΕ-ΗΠΑ εξετάζουν επιβολή κυρώσεων στο στρατό της Μιανμάρ για τους Ροχίνγκια

Tο ενδεχόμενο να επιβάλουν κυρώσεις εξετάζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ εναντίον των επικεφαλής του στρατού της Μιανμάρ εξαιτίας της επιχείρησης που διεξάγει στην Πολιτεία Ραχίν με αποτέλεσμα περισσότεροι από 500.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια να έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, δήλωσαν αξιωματούχοι που έχουν γνώση του θέματος.

Δεκάδες διπλωμάτες στην Ουάσινγκτον, τη Γιανγκόν και την Ευρώπη επεσήμαναν ότι κυρώσεις εις βάρος ανώτερων αξιωματικών του στρατού της Μιανμάρ είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται σε απάντηση στην κρίση.

Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις. Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες ίσως να αποφασίσουν να μην δράσουν αμέσως, επεσήμαναν οι πηγές. Επίσης γίνονται συζητήσεις για την αύξηση της βοήθειας που παρέχεται στην Πολιτεία Ραχίν.

Η συζήτηση για την επιβολή κυρώσεων αποδεικνύει πως η δραματική έξοδος των δεκάδων χιλιάδων Ροχίνγκια ασκεί πίεση στους Δυτικούς να αναλάβουν δράση.

Αν και μέχρι στιγμής οι επικρίσεις έχουν στόχο κυρίως την ηγέτιδα της Μιανμάρ, τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Αούνγκ Σαν Σου Κι, λίγοι Δυτικοί διπλωμάτες θεωρούν ότι υπάρχει κάποια άλλη προσωπικότητα που μπορεί να αναλάβει τη θέση αυτή. Η Σου Κι εξάλλου δεν ελέγχει τον στρατό, που εξακολουθεί να ασκεί μεγάλη επιρροή στη χώρα βάσει του Συντάγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!