Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: «Η Ε.Ε δεν ανταποκρίνεται συλλογικά στο προσφυγικό ζήτημα»
[ΕΡΤ]: «Η Ε.Ε δεν ανταποκρίνεται συλλογικά στο προσφυγικό ζήτημα»

[ΕΡΤ]: «Η Ε.Ε δεν ανταποκρίνεται συλλογικά στο προσφυγικό ζήτημα»

Τις ελληνικές θέσεις για το «ευρωπαϊκό» ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών, προβάλλοντας τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνδρομή των εταίρων, έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά τις τοποθετήσεις του στις συνεδριάσεις τριών πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, καλώντας παράλληλα να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ουσιαστική αλλαγή του κανονισμού του Δουβλίνου.

Αναφερόμενος ειδικά στις εξελίξεις από το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας στις αρχές Μαρτίου, ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε ότι η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας, «παρά τις όποιες αδυναμίες, παραμένει ο μόνος νόμιμος δρόμος μετανάστευσης προς την Ευρώπη» και κάλεσε όλους «να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Η συγκεκριμένη συμφωνία, δεν προβλέπει μόνο επιστροφές αλλά και μετεγκαταστάσεις και επανεγκαταστάσεις, υπενθύμισε ο Γιάννης Μουζάλας καλώντας τους ευρωβουλευτές «αντί να ασκούν μη δημιουργική κριτική, να βγουν στους δρόμους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε, πως «η Ε.Ε. δεν ανταποκρίνεται συλλογικά στο προσφυγικό ζήτημα και η συμπαράσταση προς την Ελλάδα εκφράζεται τις περισσότερες φορές μέσω των διμερών σχέσεων με ευρωπαϊκές χώρες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!