Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: H Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου για τους πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά
[ΕΡΤ]: H Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου για τους πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά

[ΕΡΤ]: H Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου για τους πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά

Για εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών τα Κέντρα Φιλοξενίας σε ολόκληρη την Ελλάδα και στα νησιά, αλλά και στο Χαϊδάρι, κάνει λόγο ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Ο Δήμος αναφέρεται στις συνθήκες διαβίωσης που τις χαρακτηρίζει άθλιες, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. αλλά και σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για τις επιλογές τους στην ευρύτερη περιοχή.

«Χιλιάδες γυναίκες, νέοι, παιδιά, και ασυνόδευτα ανήλικα ζουν σε Κέντρα Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, σε συνθήκες που κανένας μας δεν θα άντεχε ούτε για μία μέρα», επισημαίνει ο Δήμος.

Ο Δήμος τονίζει πως: «Το πρόβλημα οξύνεται περισσότερο με την άρον-άρον μεταφορά προσφύγων από τα Κέντρα της Μόριας, της Χίου και της Σάμου σε αυτό του Σκαραμαγκά, αλλά και την όπως-όπως εγκατάσταση τους σε σκηνές τοποθετημένες στους ελεύθερους χώρους του camp.

Εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχαν κλείσει όλα τα hot spot στα νησιά. Οι πρόσφυγες έπρεπε να ζουν με τις οικογένειές τους στις χώρες προορισμού, ενώ για όσο διάστημα βρίσκονταν στη χώρα μας έπρεπε να ζουν σε σπίτια, όπως όλοι οι άνθρωποι, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης (διαβάστε το πλήρες κείμενο) επισημαίνονται τα εξής: «Ο Δήμος Χαϊδαρίου και οι κάτοικοι της πόλης, είμαστε σταθεροί συμπαραστάτες των προσφύγων, στηρίζουμε την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Γιατί και αυτοί όπως και εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να πάνε σχολείο για να μορφωθούν, θέλουμε να έχουμε πρόσβαση σε ένα αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, να έχουμε δουλειά και οι κόποι μας να πληρώνονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!