Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Διευκρινίσεις για τις καταβλητέες εισφορές των επιστημόνων στο ΕΤΕΑΕΠ
[ΕΡΤ]: Διευκρινίσεις για τις καταβλητέες εισφορές των επιστημόνων στο ΕΤΕΑΕΠ

[ΕΡΤ]: Διευκρινίσεις για τις καταβλητέες εισφορές των επιστημόνων στο ΕΤΕΑΕΠ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις καταβλητέες εισφορές των επιστημόνων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) για την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ για όσες κατηγορίες ασφαλισμένων προβλέπεται, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με το ν. 4578/18, προβλέφθηκε ότι η μηνιαία εισφορά 7% στον κλάδο της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ και η μηνιαία εισφορά 4% στον κλάδο εφάπαξ παροχών του ΕΤΕΑΕΠ διαμορφώνονται στην ελάχιστη μηνιαία βάση. Οι ελάχιστες εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ εφαρμόζονται αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2017 και για το 2018.

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, που εκδόθηκε στις 15 Μαρτίου 2019, προβλέφθηκε ότι, σε περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης, οι αντίστοιχες ελάχιστες εισφορές για την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ παρακρατούνται μόνο μία φορά, ανεξαρτήτως του αριθμού των υπαγόμενων δραστηριοτήτων.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι, για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, προβλέφθηκε με το ν. 4578/18 η εξόφληση των οφειλόμενων εισφορών της περιόδου 1/1/2017–31/12/2018 σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2019 και όχι σε τόσες δόσεις, όσοι και οι μήνες καθυστέρησης που είναι ο γενικός κανόνας.

«Τα παραπάνω πρόδηλα ευνοϊκά μέτρα για τους ασφαλισμένους είναι γνωστά στους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και έρχονται σε συνέχεια σειράς θετικών παρεμβάσεων που έχουν γίνει (αποσύνδεση της ασφάλισης από την ιδιότητα των επιστημονικών επαγγελμάτων, μηχανικών και δικηγόρων, αναδρομική διαγραφή μηχανικών που δεν είχαν δραστηριότητα, μείωση κατά 33,3% της εισφοράς για κύρια σύνταξη σε όσους δηλώνουν μεσαία και υψηλά εισοδήματα με διατήρηση των μεταβατικών εκπτώσεων του άρθρου 98 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!