Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [ΕΡΤ]: Διασχολική συνεργασία για την υγιεινή διατροφή και το παιδικό βιβλίο
[ΕΡΤ]: Διασχολική συνεργασία για την υγιεινή διατροφή και το παιδικό βιβλίο

[ΕΡΤ]: Διασχολική συνεργασία για την υγιεινή διατροφή και το παιδικό βιβλίο

Με τη συνεργασία έξι σχολείων, θα ταξιδέψει αυτήν την Κυριακή, 17 Μαρτίου στις 11.00 π.μ στην Παλλήνη στο 1ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο (Εθνικής Αντιστάσεως & Μαυρομιχάλη), το παιδικό βιβλίο «Το χρυσαφένιο κουκούτσι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, ώστε να μεταδοθεί το θετικό μήνυμα της Υγιεινής διατροφής αλλά και της αγάπης για το παιδικό βιβλίο. Τα σχολεία που συνεργάζονται για την πραγματοποίηση αυτής της χρήσιμης και υγιεινής δράσης είναι το 1ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό, το 6ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο και το 7ο Δημοτικό.

Λίγα λόγια για το παιδικό βιβλίο

Το «Χρυσαφένιο Κουκούτσι» από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, αλλά και στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών, όπως η σωματική άσκηση, ο σεβασμός για τη φύση και η ανεκτίμητη αξία των οικογενειακών δεσμών. Η καλή απόδοση των μαθητών στο σχολείο και η σωστή τους βιολογική ανάπτυξη εξαρτάται μεταξύ άλλων από τις διατροφικές τους συνήθειες. Καθώς η χώρα μας διατηρεί την παγκόσμια πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία, το Χρυσαφένιο Κουκούτσι αναδεικνύει τη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών ως επιτακτική προτεραιότητα.
Σε συνεργασία με κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικούς συλλόγους και σωματεία, δημόσιες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, αλλά και τις εκάστοτε δημοτικές και περιφερειακές αρχές, το «Χρυσαφένιο Κουκούτσι» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας το μήνυμα της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας για όλη την οικογένεια, με την πολύτιμη συμβολή διατροφολόγων και ειδικών επιστημόνων υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!