Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: Διασχίζει τον Ατλαντικό κολυμπώντας με καρχαρίες και επικίνδυνες μέδουσες
[ΕΡΤ]: Διασχίζει τον Ατλαντικό κολυμπώντας με καρχαρίες και επικίνδυνες μέδουσες

[ΕΡΤ]: Διασχίζει τον Ατλαντικό κολυμπώντας με καρχαρίες και επικίνδυνες μέδουσες

Ένας πρώην Βρετανός αστυνομικός ο Μπεν Χούπερ, 38 ετών, φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ατλαντικό.

Το εγχείρημα του είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς αγωνίζεται καθημερινά να γλιτώσει από τους καρχαρίες, τις μέδουσες, τα παγωμένα νερά και από ένα παράξενο ψάρι που προσπάθησε να φωλιάσει στο αριστερό αυτί του.

Ο 38χρονος ξεκίνησε για να καλύψει μια απόσταση 3.200 χιλιομέτρων ή 2.000 ναυτικών μιλίων, από τη Σενεγάλη μέχρι τη Βραζιλία με σκοπό να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον.

Όπως είπε, τον εμπνέουν οι μεγάλοι εξερευνητές, όπως ο Ράνουλφ Φίνες, που διέσχισε την Ανταρκτική με τα πόδια.

Όμως από τις 13 Νοεμβρίου που ξεκίνησε, έχει κολυμπήσει μόλις 67 ναυτικά μίλια κάτι που σημαίνει ότι με αυτόν τον ρυθμό θα φτάσει στη Βραζιλία στις αρχές του 2018.

Ένα πρώην μέλος της αποστολής του είπε ότι το σκάφος υποστήριξης που τον συνοδεύει διαθέτει τρόφιμα μόνο για 140 ημέρες.

Ναι, είναι πολύ δυσκολότερο απ’ όσο πίστευα. Οι τσούχτρες με τσιμπούν καθημερινά και δύο φορές έχουμε δει καρχαρίες, ανέφερε ο Χούπερ στη σελίδα του στο Facebook, τονίζοντας ότι δεν το βάζει κάτω.

Πριν από δέκα ημέρες, αναγκάστηκε να σταματήσει το κολύμπι για να ζητήσει από τον γιατρό της αποστολής να βγάλει από το αυτί του ένα ψάρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!