Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Διάλογο για την αναμόρφωση του ακτοπλοϊκου δικτύου προανήγγειλε ο Θ. Δρίτσας
[ΕΡΤ]: Διάλογο για την αναμόρφωση του ακτοπλοϊκου δικτύου προανήγγειλε ο Θ. Δρίτσας

[ΕΡΤ]: Διάλογο για την αναμόρφωση του ακτοπλοϊκου δικτύου προανήγγειλε ο Θ. Δρίτσας

Την έναρξη ενός ευρύτατου διαλόγου, στο αμέσως επόμενο διάστημα, για την αναμόρφωση και αναδιάταξη του τοπίου της ακτοπλοΐας στη χώρα μας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, από τα Χανιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

Στον διάλογο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των νησιωτικών περιοχών .

Πιστεύουμε ότι η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου είναι πλέον ώριμη, όπως και ο επανασχεδιασμός, διορθώνοντας και βελτιώνοντας το δίκτυο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, επισήμανε ο υπουργός.

Στο επίκεντρο του διαλόγου  θα τεθούν οι κεντρικές και οιακτινωτές γραμμές, καθώς και άλλες λύσεις, προκειμένου εκτός από τα μεγάλα νησιά –  που σε μεγάλο βαθμό εξυπηρετούνται ικανοποιητικότατα –  αλλά να εξυπηρετούνται και τα μικρά νησιά.

Πέραν της ασφάλειας που, όπως ανέφερε ο υπουργός, βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αυτό που είναι πραγματικό ζήτημα είναι οι τιμές και η αναζήτηση λύσεων στο πεδίο τουμεταφορικού ισοδυνάμου, ώστε και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις να τιμολογούνται με τέτοιο τρόπο, με στόχοο τελικός χρήστης, οι επιβάτες, τα εμπορεύματα, οι επισκέπτες θαλασσινών περιοχών να πληρώνουν πολύ μικρότερη τιμή εισιτηρίου από ότι η σημερινή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!