Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [ΕΡΤ]: To Brexit φαίνεται ότι επηρεάζει και τους Εβραίους βρετανούς
[ΕΡΤ]: To Brexit φαίνεται ότι επηρεάζει και τους Εβραίους βρετανούς

[ΕΡΤ]: To Brexit φαίνεται ότι επηρεάζει και τους Εβραίους βρετανούς

Ο Μάικλ Νιούμαν, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Εβραίων Μεταναστών, δήλωσε ότι το Brexit έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας, όμως είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσοι άνθρωποι τελικά θα υποβάλουν επίσημη αίτηση.

Πολλοί από αυτούς που θέλουν να αποκαταστήσουν τη γερμανική τους υπηκοότητα δεν σκοπεύουν να ζήσουν στη Γερμανία, αλλά θέλουν να έχουν την ελευθερία να εργάζονται και να ταξιδεύουν στις άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο Τόμας Χάρντινγκ κάνει κάτι που άλλοι απόγονοι θυμάτων του Ολοκαυτώματος δεν θα μπορούσαν να φανταστούν: αίτηση για να λάβει γερμανικό διαβατήριο.

Όταν η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο ο 48χρονος συγγραφέας βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα που δεν θα παρουσιαζόταν στο εσωτερικό της ΕΕ: να ζητήσει την αποκατάσταση της γερμανικής του υπηκοότητας την οποία η οικογένειά του έχασε επί του Τρίτου Ράιχ ή όχι; Χρειάστηκε μόνο λίγες ώρες για να αποφασίσει.

«Πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα πρακτικό θέμα (…) Πρόκειται για κάτι πνευματικό, πρόκειται για συμφιλίωση», εξήγησε ο Χάρντινγκ. «Πρόκειται για την αναγνώριση της αλήθειας των φρικαλεοτήτων του παρελθόντος, αλλά και για την προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον μαζί και ως Ευρωπαίος αυτό ελπίζω να κάνω», τόνισε ο Βρετανός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!