Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [ΕΡΤ]: Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair
[ΕΡΤ]: Art Thessaloniki  International Contemporary Art Fair

[ΕΡΤ]: Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Ξεκινάει, την 1η Δεκεμβρίου, το πρώτο εικαστικό γεγονός, Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair , το οποίο διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τον γκαλερίστα κ. Παντελή Τσάτση, καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης.

Είκοσι πέντε γκαλερί από εννέα χώρες, επτά παράλληλα projects, είκοσι πέντε συμμετοχές μουσείων, τιμώμενοι καλλιτέχνες και μουσειακές εκθέσεις κάνουν το Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair ενδιαφέρον και πλούσιο για όσους αγαπούν τις εικαστικές τέχνες.

Στη διοργάνωση θα παρουσιάζονται έργα και αναφορές στην τέχνη από την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Ανάμεσα στους τιμώμενους καλλιτέχνες θα είναι ο γλύπτης Θόδωρος και ο ζωγράφος Νίκος Σαχίνης. Αναφορά θα γίνει και στον Μάριο Πράσινο.

Από τις ιδιαίτερες εκδηλώσεις είναι οι:

Collector’s eye Ι

Collector’s eye ΙΙ, contemporary art collection

Jewish Museum

Οutsider art

«Άλλοι – Άλλοτε – Τώρα»

Ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εγκαινίων της 1ης Art Thessaloniki , αναφέρθηκε στη σχέση που διατηρεί διαχρονικά η ΔΕΘ-Helexpo με τον πολιτισμό.
«Ήταν εδώ και καιρό στην πρόθεσή μας η διοργάνωση μιας έκθεσης τέχνης και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να την παρουσιάζουμε», σημείωσε ο κ. Τζήκας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!