Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Αρχίζει ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης -Στο επίκεντρο τα εργασιακά
[ΕΡΤ]: Αρχίζει ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης -Στο επίκεντρο τα εργασιακά

[ΕΡΤ]: Αρχίζει ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης -Στο επίκεντρο τα εργασιακά

Με το βλέμμα στο χρέος και την ενδεχόμενη προοπτική απομείωσής του, ξεκινά  η 2η αξιολόγηση, κατ’ αρχήν σε τεχνικό επίπεδο. Εντός της εβδομάδας φθάνουν και οι επικεφαλής των θεσμών, εκτός από την Ντέλια Βελκουλέσκου η οποία θα έρθει στην Αθήνα με λίγες ημέρες καθυστέρηση.

Στην ήδη υπάρχουσα λίστα των προαπαιτουμένων, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν τα εργασιακά, όπως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο τρόπος προσδιορισμού του ύψους του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και οι αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου.

Στο τραπέζι θα βρεθούν όμως και ζητήματα, η συζήτηση των οποίων, ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και συνεχίστηκε εξ αποστάσεως το διάστημα αυτό , προκειμένου να κλείσουν σε αυτό το γύρο, όπως:

Πρόταση για πάγωμα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
Ακατάσχετος λογαριασμός

Αυτά σε συνδυασμό με την προσπάθεια της κυβέρνησης για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, ζήτημα για το οποίο έχει καθυστερήσει η κατάθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2017-2020.

Στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να γίνει αποστολή των στοιχείων του Σεπτεμβρίου για το ποσό που έχει διατεθεί στους ιδιώτες από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρξει θετική απόφαση του EWG/ESM, στις 24 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!