Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Απόπειρα εκφοβισμού καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι της Χίου (video)
[ΕΡΤ]: Απόπειρα εκφοβισμού καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι της Χίου (video)

[ΕΡΤ]: Απόπειρα εκφοβισμού καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι της Χίου (video)

Το κλίμα εκφοβισμού που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι της Χίου, ειδικά μετά τα πρόσφατα επεισόδια στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, περιγράφουν στην κάμερα της ΕΡΤ και καταγγέλουν στοχοποίηση όσων ασχολούνται με το προσφυγικό.

Οι δημοσιογράφοι της Χίου, μιλούν στην ΕΡΤ για το πόσο έχει αλλάξει η δουλειά τους με τα επεισόδια γύρω από τους καταυλισμούς προσφύγων. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν πλέον οι δημοσιογράφοι της Χίου όταν έχουν να καλύψουν θέματα που αφορούν τις εντάσεις με το προσφυγικό έχει αλλάξει.

Τους τελευταίους μήνες η παρουσία πολιτών αρχικά «αγανακτισμένων» αλλά σιγά- σιγά με ξεκάθαρο ακροδεξιό προσανατολισμό· στα επεισόδια γύρω από το Κέντρο φιλοξενίας στη Σούδα του Κάστρου έχει κάνει τη δουλειά επικίνδυνη. Στην κάλυψη των επεισοδίων συνήθως είναι αρκετοί μαζί και πάντα υπάρχει ο φόβος για κάποιο επεισόδιο.

Ο Γιάννης Στεβής δημοσιογράφος- μέλος της ΕΣΗΕΑ που τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Χίο, έχει δεχτεί άμεση επίθεση και έχει υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένου ατόμου. Κατά την άποψή του, όσο μένουν ατιμώρητοι θα συνεχίσουν αυτοί οι άνθρωποι που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο να δρουν ασύδοτα.

Ο ανταποκριτής της Εφημερίδας των Συντακτών Γ. Παγούδης, δεν διστάζει να αναφερθεί και συγκεκριμένα στα δημοσιεύματά του για το κατά πόσο είναι «άγνωστοι» αυτοί οι άνθρωποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!