Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [ΕΡΤ]: «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο»
[ΕΡΤ]: «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο»

[ΕΡΤ]: «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο»

«Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο» είναι ο τίτλος της νέας δράσης του Μουσείου Μπενάκη , που θα παρουσιάζεται κάθε Τρίτη, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 ως τις 28 Μαρτίου 2017. Η πρωτότυπη αυτή συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με το Εθνικό Θέατρο συνδυάζει την περιήγηση στο μουσείο με την ευχαρίστηση που προσφέρει μια θεατρική παράσταση και αφήγηση.

Με «οδηγό» τα δραματοποιημένα κείμενα των ηθοποιών, τα εκθέματα του μουσείου θα αφηγούνται την ιστορία τους. Ένα πολύπτυχο κεντητό φουστάνι από την Κρήτη του 17ου αιώνα, ένα πρότυπο Έλληνα αγωνιστή που εικονίζει η ελαιογραφία του Μουσείου, ένα αττικό ερυθρόμορφο αγγείο των μέσων του 5ου αιώνα π.Χ. που απεικονίζει την σκηνή ενός εφήβου που αναχωρεί για τον πόλεμο, ασημένια πιάτα με μυθολογικά θέματα και κουτάλια με ρήσεις αρχαίων σοφών, είναι μερικά από τα πολύτιμα αντικείμενα που θα «μιλήσουν» στο μουσείο.

«Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, στην οποία έρχονται σ’ επαφή δύο χώροι που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση», ανέφερε η Ειρήνη Γερουλάνου από την πλευρά του Μουσείου Μπενάκη σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!