Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Απάντηση Αβραμοπούλου σε Παπαδημούλη για τους πρόσφυγες
[ΕΡΤ]: Απάντηση Αβραμοπούλου σε Παπαδημούλη για τους πρόσφυγες

[ΕΡΤ]: Απάντηση Αβραμοπούλου σε Παπαδημούλη για τους πρόσφυγες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αισιοδοξεί για την πορεία της μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης των προσφύγων, παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων της ΕΕ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου για τη Μετανάστευση Δ. Αβραμόπουλου, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, την οποία συνυπογράφουν έξι ακόμη ευρωβουλευτές από τρεις πολιτικές ομάδες: Josef Weidenholzer (S&D) Αυστρία, Ska Keller (Verts/ALE) Γερμανία, Guillaume Balas (S&D) Γαλλία, Eva Joly (Verts/ALE) Γαλλία, Sergio Gaetano Cofferati (S&D) Ιταλία και Emmanuel Maurel (S&D) από τη Γαλλία.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με αφορμή την άρνηση ορισμένων κρατών-μελών να συμμορφωθούν με τις κοινές ευρωπαϊκές αποφάσεις για το προσφυγικό, ο κ. Αβραμόπουλος υπενθυμίζει ότι «στις 20 Ιουλίου 2015 τα κράτη-μέλη, από κοινού με τα συνδεδεμένα κράτη του συστήματος του Δουβλίνου, συμφώνησαν να επανεγκαταστήσουν 22.504 εκτοπισμένα άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας από τρίτες χώρες. Οι δεσμεύσεις τους όσον αφορά την επανεγκατάσταση θα πρέπει να εκπληρωθούν έως τις 8 Δεκεμβρίου 2017.

Έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2016, πάνω από 10.000 άτομα είχαν επανεγκατασταθεί στο πλαίσιο του συστήματος». Εκφράζει δε την αισιοδοξία του ότι «η υλοποίηση των δεσμεύσεων για επανεγκατάσταση στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, που τώρα περιλαμβάνει επίσης την επανεγκατάσταση βάσει της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016, βρίσκεται σε καλό δρόμο» και σημειώνει ότι «η Επιτροπή κάλεσε επανειλημμένα τα κράτη-μέλη να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!