Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Αντιδράσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την παραχώρηση του 5% στην DT μέσω ΤΑΙΠΕΔ
[ΕΡΤ]: Αντιδράσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την παραχώρηση του 5% στην DT μέσω ΤΑΙΠΕΔ

[ΕΡΤ]: Αντιδράσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την παραχώρηση του 5% στην DT μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο Διοικητικό  Συμβούλιο  της ΟΜΕ–ΟΤΕ  ήταν η περαιτέρω παραχώρηση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου που διαθέτει το Δημόσιο στην DT – Deutsche Telekom, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως σημειώνει η ομοσπονδία, «η παραχώρηση υλοποιείται με μια τροπολογία, η οποία αιφνιδίως κατατέθηκε χθες το απόγευμα, σε άσχετο νομοσχέδιο για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις».

Συνεχίζοντας η ΟΜΕ – ΟΤΕ σχολιάζει: «Να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί που κατέθεσαν την τροπολογία πριν τις εκλογές  έλεγαν  πως  όταν  θα  κυβερνήσουμε  θα  σταματήσει  η  κατάθεση  άσχετων νυχτερινών τροπολογιών. Είναι οι ίδιοι και συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, που όταν είχαν έρθει στα γραφεία της ΟΜΕ–ΟΤΕ πριν γίνουν κυβέρνηση, κατήγγειλαν τις προγενέστερες  μετοχοποιήσεις και κάποιοι τότε τους χειροκροτούσαν.

Είναι προφανές ότι η επιλογή της μεθόδου της τροπολογίας, για τη μεταβίβαση του εναπομείναντος 5%, έγινε για να μην υπάρξει αντίδραση των εργαζομένων, αφού πιθανά να έχει ήδη ψηφιστεί και να καθιστά απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις μη σύννομες και χωρίς νόημα.

Επισημαίνουμε πως με την περαιτέρω εκχώρηση του 5% το Δημόσιο χάνει κάθε  δικαίωμα  βέτο  σε  κορυφαία  ζητήματα  όπως  η  μεταβίβαση  της  έδρας  του  ΟΤΕ  στο  εξωτερικό, ή πώληση θυγατρικών, η μεταφορά έργου στο εξωτερικό, κλπ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!