Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ανθρώπινη απροσεξία και ανευθυνότητα συμβάλλουν στις φυσικές καταστροφές (video)
[ΕΡΤ]: Ανθρώπινη απροσεξία και ανευθυνότητα συμβάλλουν στις φυσικές καταστροφές (video)

[ΕΡΤ]: Ανθρώπινη απροσεξία και ανευθυνότητα συμβάλλουν στις φυσικές καταστροφές (video)

Τα αυθαίρετα, τα μπαζωμένα ρέματα και οι περιφράξεις αποτελούν το ένα σκέλος των ευθυνών για τις φυσικές καταστροφές. Το άλλο σκέλος είναι η ανθρώπινη απροσεξία και ανευθυνότητα. Στις περιοχές της ανατολικής Αττικής που γλύτωσαν από τις φλόγες, η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε ολόκληρες εκτάσεις που δεν έχουν καθαριστεί από τα ξερόχορτα και τις πευκοβελόνες και άλλα σημεία που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους γεμάτους εύφλεκτα υλικά. Ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην Πεντέλη όπου σπίτια έχουν κτισθεί μέσα στο πευκοδάσος.

Ο οικιστικός ιστός του Δήμου Πεντέλης, του οποίου η ζώνη ευθύνης περιλαμβάνει μια έκταση 72.000 στρεμμάτων, είναι σχεδόν ολόκληρος χτισμένος μέσα στον Πεντελικό Όρος. Το κύριο μέλημα των ιδιοκτητών θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός και η περιποίηση των πεύκων που βρίσκονται εντός και πέριξ των οικοπέδων τους με σκοπό να προστατέψουν τις περιουσίες τους αλλά και τις ζωές τους από μια ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Το 2017 εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας το επιχειρησιακό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να σχεδιάζουν και να λειτουργούν τόσο οι δασικές υπηρεσίες όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση πάνω στις περιοχές ευθύνης τους.

Υπάρχουν πολλές ομάδες εργαζομένων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο και οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όπως οι μελισσουργοί, οι εργάτες της ΔΕΗ ή ακόμη και ιδιώτες που μπορεί να καίνε κλαδιά η αμέλεια των οποίων θα μπορεί να αποβεί θανάσιμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!