Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή (video)
[ΕΡΤ]: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή (video)

[ΕΡΤ]: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή (video)

Εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, συνταγματική αναθεώρηση, προϋπολογισμός και τροπολογία για τα αναδρομικά των ένστολων, αναμένεται να εκτοξεύσουν το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα για τα δύο πρώτα θέματα «έχουν βγει τα μαχαίρια», με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για συγκάλυψη σκανδάλων και τη ΝΔ να της καταλογίζει επιχείρηση αποπροσανατολισμού.

Πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης και έντονων τριβών αναμένεται να αποτελέσει η Βουλή το επόμενο διάστημα, με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση και την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος , αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συντάγματος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση σε πολλά από τα άρθρα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αναθεωρητικής διαδικασίας. Απάντησε όμως και στις αιτιάσεις της ΝΔ που βλέπει πίσω από την αναθεώρηση του Συντάγματος προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα νέο Σύνταγμα, θυμίζει ότι από το 2006 είχε προτείνει την αλλαγή του άρθρου 86 και ρίχνει στο τραπέζι και το θέμα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Τους τόνους ανεβάζει και η Φώφη Γεννηματά , η οποία κατηγορεί κυβέρνηση και ΝΔ για πολιτικά παιγνίδια μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.

Το κλίμα στη Βουλή αναμένεται να φορτιστεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!