Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Aναπτυξιακό σχέδιο, 4η αξιολόγηση και μεταμνημονιακή εποπτεία στο Eurogoup
[ΕΡΤ]: Aναπτυξιακό σχέδιο, 4η αξιολόγηση και μεταμνημονιακή εποπτεία στο Eurogoup

[ΕΡΤ]: Aναπτυξιακό σχέδιο, 4η αξιολόγηση και μεταμνημονιακή εποπτεία στο Eurogoup

Στη Σόφια βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να μετάσχει την Παρασκευή, στις εργασίες της άτυπης συνόδου του Eurogroup, που αρχίζουν στις 9 π.μ. Tο ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο, η 4η αξιολόγηση και η μεταμνημονιακή εποπτεία της οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

  • Ισχυρό μήνυμα Γιούνκερ για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια (video)
  • Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα μπορεί να έχει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο
  • Τζανακόπουλος: «‘Eχουμε τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις και οι εταίροι θα βοηθήσουν να περάσουμε στην έξοδο» (audio)

Πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup (ώρα 07.45- 08.45), ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα: «Deepening the EMU: What next» (Εμβάθυνση της ΟΝΕ: Τι ακολουθεί), στο πλαίσιο του Εurofi High Level Seminar, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με την βουλγαρική Προεδρία.

O Ευκλείδης Τσακαλώτος αναδεικνύει σε βασικό πυλώνα της εμβάθυνσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, το «κοινωνικό ζήτημα», υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν ασχοληθούν με αυτό οι ευρωπαίοι, η εμβάθυνση δεν θα λειτουργήσει.

Σε άρθρο του με τίτλο «Η Εμβάθυνση της ΟΝΕ και το Κοινωνικό Ζήτημα», το οποίο έχει δημοσιευθεί στη συνοδευτική έκδοση της διοργάνωσης Εurofi High Level Seminar, Views Mag, αλλά και ηλεκτρονικά στο eurofi.net , ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι τα δημοσιονομικά εργαλεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και μια πιο επεκτατική πολιτική σε εκείνα τα κράτη μέλη που διαθέτουν περισσότερο χώρο για μια τέτοια πολιτική, θα βοηθούσαν πολύ στην επίτευξη του σωστού μίγματος οικονομικής πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!