Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [ΕΡΤ]: Αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες
[ΕΡΤ]: Αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες

[ΕΡΤ]: Αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, αμφίβολο είναι εάν τελικά πραγματοποιηθεί, καθώς έχουν προκύψει αστάθμητοι παράγοντες.

Απουσίες δύο δικαστών

Όπως έγινε γνωστό, ένα μέλος της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο σύμβουλος Επικρατείας Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος, εισήχθη αιφνιδίως σε νοσοκομείο, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Παράλληλα, το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Κατά συνέπεια, στη συγκεκριμένη σύνθεση της Ολομέλειας, το ένα αναπληρωματικό μέλος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική ασθένεια του κ. Βώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος στη συγκεκριμένη σύνθεση.

Σημειώνεται πως νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, ΣΚΑΙ, η εταιρεία «Άλτερ Έγκο» και η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε τη διενέργειαελέγχου για τη διερεύνηση ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, η δήλωση του υπουργού αφορά δικαστικό λειτουργό ο οποίος είναι στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΣτΕ που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου έδειξε ενδιαφέρον για υποψηφία της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!