Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου: «Έφυγε» αλλά παραμένει πάντα «Παρούσα»
[ΕΡΤ]: Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου: «Έφυγε» αλλά παραμένει πάντα «Παρούσα»

[ΕΡΤ]: Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου: «Έφυγε» αλλά παραμένει πάντα «Παρούσα»

Η πρώτη Ελληνίδα που έγινε πρύτανης και ταυτόχρονα ασυμβίβαση αγωνίστρια για τα δικαιώματα του ανθρώπου και για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, ήταν η Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου και ο θανατός της που γνωστοποιήθηκε την Παρασκευή 31/8/2018 με ανάρτηση στο facebook από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για Δικαιώματα του Ανθρώπου Γιώργο Σταυρόπουλο, δεν μπορούσε παρά να προκαλέσει αίσθηση.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει: «Η Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου μας αφήνει, ως θεσμική και πολιτική παρακαταθήκη, μιαν εμβληματική ακαδημαϊκή πορεία και έναν συνεπή –κατ’ εξοχήν δε ασυμβίβαστο- αγώνα υπεράσπισης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της Αλίκης Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, χαρακτηρίζοντάς την μια εμβληματική προσωπικότητα στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Η Αλίκη Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου υπήρξε μια εμβληματική μορφή στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την ουσιαστική ισότητα των φύλων. Διακεκριμένη νομικός με διεθνή ακτινοβολία, πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε πρύτανης, και μάλιστα δύο φορές, σε ελληνικό πανεπιστήμιο, έβαλε τη σφραγίδα της σε μεγάλες τομές της εθνικής μας νομοθεσίας που προωθούσαν την ισότητα των φύλων και τον αδιαπραγμάτευτο σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας. Η αφιέρωσή της στις μεγάλες αυτές αξίες και το πολυσχιδές έργο της αποτελούν παρακαταθήκη για την κοινωνία μας, ώστε να επαγρυπνεί για τη διαφύλαξή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!