Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Άκαρπες οι συναντήσεις Σκουρλέτη με ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΠ ΟΤΑ (video)
[ΕΡΤ]: Άκαρπες οι συναντήσεις Σκουρλέτη με ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΠ ΟΤΑ (video)

[ΕΡΤ]: Άκαρπες οι συναντήσεις Σκουρλέτη με ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΠ ΟΤΑ (video)

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών για το ζήτημα των συμβασιούχων και των δεδουλευμένων τους. Ο Πάνος Σκουρλέτης επανέλαβε, ότι η κυβέρνηση αναζητά συνολική λύση.

Και οι δύο συναντήσεις του Πάνου Σκουρλέτη τόσο με την ΠΟΕ ΟΤΑ όσο και με την ΠΟΠ ΟΤΑ απέβησαν άκαρπες.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να μην χάσουν τη δουλειά τους οι 6.500 συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα των δήμων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση μετά την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών στους συνδικαλιστές αφορά στη δρομολόγηση 2.500 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ενώ αναμένονται τα αιτήματα των δήμων για προσλήψεις στην καθαριότητα.

Στο μεσοδιάστημα, ο Πάνος Σκουρλέτης πρότεινε να υπάρξουν δίμηνες συμβάσεις προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους συνδικαλιστές οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων των οποίων η σύμβαση αναγκαστικά λήγει, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα κρίνουν την εισήγηση της Ολομέλειας, δεν θα φτάσουν στο σημείο να αφήσουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για δουλειά που έχουν κάνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!