Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [ΕΡΤ]: Ακανθώδη εργασιακά και πλεονάσματα στη διαπραγμάτευση (video)
[ΕΡΤ]: Ακανθώδη εργασιακά και πλεονάσματα στη διαπραγμάτευση (video)

[ΕΡΤ]: Ακανθώδη εργασιακά και πλεονάσματα στη διαπραγμάτευση (video)

Με το εργασιακό να παραμένει το δυσκολότερο ζήτημα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Κυβέρνηση και δανειστές επιδιώκουν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο μετράει έως τις 3 η ώρα του απογεύματος της Δευτέρας, οπότε και θα κλείσουν οι πόρτες στις Βρυξέλλες, για τη συνεδρίαση του Eurogroup με κύριο θέμα: Ελλάδα.

Βασικός στόχος να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ώστε να διευκολυνθούν οι συζητήσεις και για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα μείωσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί: «Δεν είμαστε ακόμα στο τέλος του δρόμου. Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. Καλώ όλες τις πλευρές να εργαστούν τις επόμενες ώρες και ημέρες που απομένουν έως το Γιούρογκρουπ το οποίο ίσως να μην καταλήξει σε απόλυτα συμπεράσματα αλλά θα μπορούσε να ειναι ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Όπως τονίζεται βασικός στόχος είναι ο απολογισμός της προόδου που έχει επιτελεστεί. Ως κρίσιμα θέματα τίθενται το εργασιακό, ο προϋπολογισμός του 2017 αλλά και τα πλεονάσματα έως το 2020.

«Στοχος να πετύχουμε μια συμφωνία επί της αρχής… τρία ζητήματα ειναι ανοικτά: εργασιακά, δημοσιονομικά 2018 και ενεργειακά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!