Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: Ε. Αχτσιόγλου: Νέα εποχή για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα
[ΕΡΤ]: Ε. Αχτσιόγλου: Νέα εποχή για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα

[ΕΡΤ]: Ε. Αχτσιόγλου: Νέα εποχή για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα

Στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη στήριξη των εργαζομένων στη μεταμνημονιακή εποχή, με βασικούς πυλώνες την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την έναρξη της διαδικασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε σημερινή ομιλία της στο συνέδριο: «Post Growth 2018» στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε με μελανά χρώματα την πολιτική που ακολουθήθηκε από το 2010 έως το 2014 και είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ, η ανεργία ανήλθε στο 27,9% -ενώ η ανεργία για τους νέους στο 60%, το φτωχότερο 1/4 του πληθυσμού έχασε σχεδόν το 40% του εισοδήματός του, ενώ το πλουσιότερο τέταρτο του πληθυσμού το αύξησε κατά 10%».

«Ο πληθυσμός που κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό από 28,1% έφτασε στο 36% – η στέρηση αγαθών για τα παιδιά ανέβηκε (από 12%) στο 27%. – Υπήρξαν δραστικές περικοπές μισθών για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους – μαζικές απολύσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα – οι κατώτατοι μισθοί μειώθηκαν σε μια νύχτα κατά 22%, ενώ για τους νέους εργαζόμενους (ηλικίας κάτω των 25 ετών) οι μισθοί μειώθηκαν κατά 32%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!