Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [ΕΡΤ]: 1.075 μετεκπαιδευόμενοι σε αντίστοιχα τμήματα του Υπουργείου Τουρισμού
[ΕΡΤ]: 1.075 μετεκπαιδευόμενοι σε αντίστοιχα τμήματα του Υπουργείου Τουρισμού

[ΕΡΤ]: 1.075 μετεκπαιδευόμενοι σε αντίστοιχα τμήματα του Υπουργείου Τουρισμού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής, αρχικά με την προκήρυξη για την εισαγωγή 1.075 μετεκπαιδευομένων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων: «Μετά από τις έντονες και επανειλημμένες πιέσεις μας προς την Υπουργό Τουρισμού για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μετεκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, βγήκε η προκήρυξη η οποία αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθούν 44 τμήματα στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Βόλο, Ιωάννινα, Πύργο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρόδο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Είναι προφανές ότι με τη φετινή προκήρυξη είναι αδύνατο να καλυφθεί η ζήτηση και μάλιστα σε περιοχές που προκηρύχθηκαν ελάχιστα τμήματα, όμως θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι επιτέλους θα επαναλειτουργήσει η Μετεκπαίδευση με επικαιροποιημένο κανονισμό και ευελπιστούμε στην επόμενη εκπαιδευτική περίοδο να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών».

Συνεχίζοντας η ΠΟΕΕΥΤΕ κάνει γνωστό ότι: «Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού εκπαιδευτικής περιόδου 2018 – 2019 ξεκινάει από Δευτέρα 16-07-2018 έως και Παρασκευή 27-07-2018 από τις 09.00π.μ. μέχρι τις 14.30μ.μ. όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Οι θέσεις αφορούν 1075 εργαζόμενους (μισθωτούς) και πρόσκαιρα ανέργους εμπειροτέχνες, ηλικίας έως 55 ετών οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα, κύρια και μη, στα καζίνο και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής.
Οι θέσεις καλύπτονται σε ποσοστό 20% από πρόσκαιρα ανέργους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!