Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Enikos]: Τζανακόπουλος: Nα μην υπάρξουν τεχνητές καθυστερήσεις από το ΔΝΤ – ΒΙΝΤΕΟ
[Enikos]: Τζανακόπουλος: Nα μην υπάρξουν τεχνητές καθυστερήσεις από το ΔΝΤ – ΒΙΝΤΕΟ

[Enikos]: Τζανακόπουλος: Nα μην υπάρξουν τεχνητές καθυστερήσεις από το ΔΝΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Αναφερόμενος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στη συνάντηση Τσίπρα–Λαγκάρντ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επικαλέστηκε τις κοινές δηλώσεις τους και πώς σε αυτές τονίστηκε η βούληση τόσο του ΔΝΤ όσο και της ελληνικής κυβέρνησης για άμεση ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς νέα μέτρα.

«Όσοι λοιπόν τις προηγούμενες εβδομάδες προέβλεπαν σε μία ακόμα στιγμή, καταστροφολογικού déjà vu διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τόνισε. Εξάλλου», πρόσθεσε, «η πορεία της οικονομίας που ανακάμπτει και η εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος δεν θα δικαιολογούσαν σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «η ανάπτυξη για το 2017 αναμένεται να βρίσκεται κοντά στο 2% ενώ το υπερπλεόνασμα, το οποίο θα διανεμηθεί σε κοινωνικές ομάδες που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες πιέσεις από την οικονομική κρίση, θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

«Η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτό που πρέπει να γίνει σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα και τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη διαδικασία για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Από εκεί και πέρα η στάση της Κριστίν Λαγκάρντ και του ΔΝΤ ειδικά σε ό,τι αφορά το ζήτημα του αποκλεισμού της πιθανότητας για νέα δημοσιονομικά μέτρα αποτελεί ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια συνεργασίας με τους δανειστές και τους εταίρους μας και εκτιμάμε ότι φέρνει πάρα πολύ κοντά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ώστε να μπορέσουμε από αρχές του 2018 να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Επομένως, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι αυτό που οφείλει να γίνει είναι να μην υπάρξουν ολιγωρίες και τεχνητές καθυστερήσεις ώστε να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKOS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!