Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Enikos]: Το νέο «χρηματιστήριο αξιών» του ΣΥΡΙΖΑ
[Enikos]: Το νέο «χρηματιστήριο αξιών» του ΣΥΡΙΖΑ

[Enikos]: Το νέο «χρηματιστήριο αξιών» του ΣΥΡΙΖΑ

Του Βασίλη Σκουρή

Την πλήρη κομματική νομιμοποίηση της πολιτικής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί η εκλογή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην πρώτη θέση για τη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Ποτέ, άλλοτε, άλλωστε, υπουργός Οικονομικών δεν εκλέχθηκε πρώτος σε Συνέδριο, ενώ ιστορικά ποτέ δεν ήταν ούτε καν στους δέκα πρώτους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνδύασε την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την καλή διαχείριση και τη σύγκριση που έγινε από ορισμένα κορυφαία στελέχη (π.χ. Δημήτρης Παπαδημούλης) με την εποχή Βαρουφάκη, με στόχο την πριμοδότηση του νυν υπουργού Οικονομικών.

Ο Νίκος Φίλης ψηφίστηκε λόγω του συμβολισμού της ιδεολογικής αντιπαράθεσης που είχε με την Ιεραρχία, ενώ «χορηγοί» του υπήρξαν ασφαλώς και ακραίοι εκκλησιαστικοί κύκλοι, όπως π.χ. ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατέλαβε την τρίτη θέση, δείχνοντας πως σιγά-σιγά αναδεικνύεται σε «Νέστορα» της παράταξης, ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης που υποχώρησε από την πρώτη στην πέμπτη θέση πλήρωσε ουσιαστικά την σύγκρουσή του με τον «βαθύ κομματικό μηχανισμό» και τις τάσεις που λειτουργούν ως κόμμα μέσα στο κόμμα.

Αίσθηση προκάλεσε η 7η θέση του Παύλου Πολάκη, που έδειξε ότι οι πρακτικές του βρίσκουν απήχηση στον κομματικό μηχανισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKOS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!