Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Enikos]: Το μήνυμα του Παυλόπουλου στα Σκόπια: Εγκαταλείψτε τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις
[Enikos]: Το μήνυμα του Παυλόπουλου στα Σκόπια: Εγκαταλείψτε τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις

[Enikos]: Το μήνυμα του Παυλόπουλου στα Σκόπια: Εγκαταλείψτε τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις

“Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική” τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κι έστειλε μήνυμα προς τα Σκόπια, ότι όσο προβάλλουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις δεν πρόκειται να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι παραβιάζουν το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο, στην αντιφώνησή του κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Έδεσσας.

“Η διεκδίκηση ονομάτων, που σημαίνει αλυτρωτισμό, παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, γι’ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση ένταξης των γειτόνων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί δεν πληρούν ούτε καν τις προϋποθέσεις του θεσμικού κεκτημένου της ΕΕ. Το καθιστούμε σαφές γιατί επιθυμούμε την καλή γειτονία και τη φιλία. Αλλά αυτή περνάει μέσα από τον σεβασμό της Ιστορίας και των θεσμών της ίδιας της Ευρώπης” υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Στην προσφώνησή του, ο δήμαρχος, Δημήτρης Γιάννου χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για την Έδεσσα την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, το 1912, από τον τουρκικό ζυγό.

Διαβάστε ολόκληρη η αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική τιμή την απονομή του τίτλου του επίτιμου δημότη:

“Ο εξαιρετικά τιμητικός τίτλος του Επίτιμου Δημότη του Δήμου Έδεσσας, της Πόλης των νερών και της Ιστορίας, ο οποίος απονέμεται όχι βεβαίως στο πρόσωπό μου αλλά στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, με συνοδεύει εφεξής ως βαρύ εθνικό χρέος υπηρέτησης, χωρίς κανένα συμβιβασμό, των παρακαταθηκών της Έδεσσας που αναβλύζουν από την δική της Εθνική Κληρονομιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKOS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!