Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Enikos]: Τι ζήτησε από τους Ευρωπαίους για το προσφυγικό ο Γιάννης Μουζάλας
[Enikos]: Τι ζήτησε από τους Ευρωπαίους για το προσφυγικό ο Γιάννης Μουζάλας

[Enikos]: Τι ζήτησε από τους Ευρωπαίους για το προσφυγικό ο Γιάννης Μουζάλας

Σε δημιουργία κινήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας , κατά τις τοποθετήσεις του νωρίτερα σήμερα, στις συνεδριάσεις τριών πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα ο κ. Μουζάλας, εξήγησε τις ελληνικές θέσεις για το ευρωπαϊκό ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών , ενώ προέβαλε τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνδρομή που αναμένουν από τους εταίρους μας στην ΕΕ. 

Εξήγησε επίσης, το πως έχει εξελιχθεί η κατάσταση μετά το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας στις αρχές Μαρτίου, και πρόσθεσε, ότι η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας , παρά τις όποιες αδυναμίες, παραμένει ο μόνος νόμιμος δρόμος μετανάστευσης προς την Ευρώπη και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Επεσήμανε δε πως η συγκεκριμένη συμφωνία, δεν προβλέπει μόνο επιστροφές, αλλά και μετεγκαταστάσεις και επανεγκαταστάσεις, που, όμως, δεν γίνονται γι’ αυτό και κάλεσε τους ευρωβουλευτές αντί να ασκούν μη δημιουργική κριτική, να βγουν στους δρόμους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε, πως η Ε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKOS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!