Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Enikos]: Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του
[Enikos]: Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του

[Enikos]: Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του την Παρασκευή στη Χαλκίδα, τόνισε ότι η εργατική τάξη, ο λαός, έχει μόνο μια επιλογή: Να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του, να μην αποδεχθεί μια ζωή χωρίς δικαιώματα γι’ αυτόν και τα παιδιά του.

Αναφέρθηκε τόσο στο κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων στην περιοχή, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να πεταχτούν στην ανεργία χιλιάδες εργάτες, όσο και στην επέκταση των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας σε σειρά χώρων δουλειάς, τονίζοντας ότι αυτές οι συνθήκες είναι σύμφωνες με το λεγόμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο που επικαλούνται συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο κ. Κουτσούμπας επανάλαβε τη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, δίνοντας ταυτόχρονα όλες του τις δυνάμεις για την απόκρουση παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών που περνά μέσα από τον αγώνα για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν.

Κάλεσε τον λαό να απαντήσει με οργάνωση της πάλης του και συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικές για το κεφάλαιο και για τους ξένους συμμάχους του, οι οποίοι αναγνωρίζουν σε αυτές τις κυβερνήσεις τόσο την αποφασιστικότητά τους να ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους, ενώ «κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν την ικανότητα να ‘βαφτίζει το κρέας ψάρι’, να ενσωματώνει στο σύστημα, να αποπροσανατολίζει, να εξαπατά -όχι για πολύ ακόμα βέβαια- μαζικά και επαναλαμβανόμενα τα λαϊκά στρώματα, την ίδια ώρα που παριστάνει για ξεκάρφωμα, ότι διαφοροποιείται ιδεολογικά από τη ΝΔ».

«Η προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το χώρο της κεντροαριστεράς, ο οποίος αξιοποιεί και το χαρτί της συνεργασίας του με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, σκοντάφτει και σε ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της σοσιαλδημοκρατίας και ιδιαίτερα στον επί δεκαετίες βασικό της φορέα στην Ελλάδα, στο ΠΑΣΟΚ, που δεν φαίνεται δυνατό να ανακάμψει, αφού παραδέρνει σε αντιφάσεις και τη θέση του έχει καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται πιο ‘πασόκος’ από το παλιό ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKOS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!