Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Enikos]: Κούλογλου: Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά ίσως όχι με τους καλύτερους όρους για τη χώρα
[Enikos]: Κούλογλου: Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά ίσως όχι με τους καλύτερους όρους για τη χώρα

[Enikos]: Κούλογλου: Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά ίσως όχι με τους καλύτερους όρους για τη χώρα

Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο επικείμενο Eurogroup, εμφανίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου , μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σημειώνει, ωστόσο, ότι εκείνο που πρέπει να επιτευχθεί, είναι η συμφωνία αυτή να διασφαλίζει για την ελληνική πλευρά τους καλύτερους όρους, επειδή «αυτό δεν είναι ακόμα δεδομένο».

«Όπως ξέρουμε, το κλίμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά ακόμα και στην Κομισιόν, είναι πολύ πιο θετικό απ’ ό,τι ήταν πέρσι. Υπάρχει διάθεση για συμφωνία και στάση μετριοπαθή, συμβιβαστική εκ μέρους της Κομισιόν. Οι δύσκολοι παράγοντες είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ζητάει μια σειρά από πράγματα, πολλές φορές παράλογα και εξωφρενικά, σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και μετά είναι το Βερολίνο, το οποίο δε θέλει να συζητήσει καθόλου για το χρέος, πράγμα το οποίο, όμως, θέλει το ΔΝΤ» σημειώνει ο κ. Κούλογλου, προσθέτοντας πως, κατόπιν τούτων, η φράση που ταιριάζει στην κατάσταση για το ελληνικό πρόβλημα, είναι «δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα».

Ο ευρωβουλευτής αναγνωρίζει ότι για τη σημερινή κυβέρνηση, όσο και για τις προηγούμενες, ήταν πολύ δύσκολο να περάσουν επώδυνα μέτρα, «αλλά το κάνανε» και συμπεραίνει: «Επομένως, αν θέλει η Γερμανία να υπάρξουν κάποιου είδους στοιχειώδεις σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρώπης, θα πρέπει κι αυτή, κάποια στιγμή, να υποχρεωθεί να πει την αλήθεια στους δικούς της πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKOS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!