Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Enikos]: Κυβέρνηση: «Ναι» σε οδυνηρό συμβιβασμό αλλά «όχι» σε νέα μέτρα μετά το 2018
[Enikos]: Κυβέρνηση: «Ναι» σε οδυνηρό συμβιβασμό αλλά «όχι» σε νέα μέτρα μετά το 2018

[Enikos]: Κυβέρνηση: «Ναι» σε οδυνηρό συμβιβασμό αλλά «όχι» σε νέα μέτρα μετά το 2018

Του Παναγή Γαλιατσάτου

Ακόμα και το ενδεχόμενο ενός οδυνηρού συμβιβασμού φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το χρέος έως το τέλος του χρόνου.

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τον σχεδιασμό του να βρίσκεται στον αέρα, καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της αξιολόγησης ακόμα και μετά το τέλος Δεκεμβρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει ωστόσο – και άκουσαν να τους το λένε και οι κ.κ. Μοσκοβισί και Κερέ που επισκέφτηκαν την Αθήνα τις τελευταίες μέρες – ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την όποια διευθέτηση του χρέους είναι πολύ περιορισμένο, καθώς από τις 4 Δεκεμβρίου η Ε.Ε μπαίνει σε μια περίοδο έντονων αναταράξεων με το ιταλικό δημοψήφισμα και τις αυστριακές προεδρικές εκλογές, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί από το Μάρτιο του 2017 και μετά στις ολλανδικές και τις γαλλικές εκλογές.

Έτσι, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο, να αποδεχτεί η κυβέρνηση υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και για τα έτη 2019 και 2020, ώστε να υπάρξει συμφωνία στο μεσοπρόθεσμο και να αρθεί ένα σημαντικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης: «τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα -οφείλω να σας πω- ότι αναθεωρούνται πάρα πολύ συχνά, δύο φορές το χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKOS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!