Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Enikos]: Ερώτηση Νικολόπουλου για τις γυναίκες και την αφανή εσωοικιακή εργασία
[Enikos]: Ερώτηση Νικολόπουλου για τις γυναίκες και την αφανή εσωοικιακή εργασία

[Enikos]: Ερώτηση Νικολόπουλου για τις γυναίκες και την αφανή εσωοικιακή εργασία

Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της αφανής εσωοικιακής εργασίας των γυναικών θέτει εκ νέου με ερώτηση του προς τους αρμόδιους υπουργούς,ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος .

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος έχει ασχοληθεί και έχει απευθύνει ερωτήματα στους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων για ένα θέμα το οποίο και ενώ βρισκόμαστε στο 2016, όχι μόνο δεν έχει επιλυθεί αλλά αντίθετα έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια όπου και η χώρα μαστίζεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Μιλάμε για την οικιακή εργασία της γυναίκας που δυστυχώς θεωρείται συνήθως αυτονόητη προσφορά και δεν αναγνωρίζεται η αξία της, με αποτέλεσμα τη μη παροχή τιμητικής σύνταξης στις γυναίκες που αφοσιώθηκαν ολοκληρωτικά στην οικογένεια άλλα και το χειρότερο να μην έχουν τη δυνατότητα σε παροχές υγείας όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Παραδοσιακές αντιλήψεις, οφειλόμενες κατά βάση στην υποβάθμιση της αξίας και του ρόλου της γυναίκας μέσα σε μια επί χιλιετίες ανδροκρατούμενη κοινωνία, σύμφωνα με τις οποίες η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι, την επιφόρτισαν, κατ’ αποκλειστικότητα στο παρελθόν, ενίοτε και στις μέρες μας, με το επίπονο και άχαρο έργο του νοικοκυριού, με τη φροντίδα για την καθαριότητα και την τάξη του σπιτιού, το μαγείρεμα, το πλύσιμο των πιάτων και των ρούχων, για την ανατροφή των παιδιών κ.λπ. Σήμερα είναι προφανές ότι η παραδοσιακή απόδοση των οικιακών ευθυνών στη γυναίκα την αδικεί, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι, κατά κανόνα πλέον, παράλληλα με τις δουλειές του σπιτιού επωμίζεται και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKOS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!