Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Enikos]: Ενδοκυβερνητικοί -τριγμοί- για την -Τουρκική Ένωση Ξάνθης- – Πυρά από την αντιπολίτευση
[Enikos]: Ενδοκυβερνητικοί -τριγμοί- για την -Τουρκική Ένωση Ξάνθης- – Πυρά από την αντιπολίτευση

[Enikos]: Ενδοκυβερνητικοί -τριγμοί- για την -Τουρκική Ένωση Ξάνθης- – Πυρά από την αντιπολίτευση

Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε επικίνδυνη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και η οποία εμμέσως ανοίγει παράθυρο για αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Το θέμα έχει προκαλέσει τριβές και με τον κυβερνητικό εταίρο, καθώς και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος φέρεται έτοιμος να την καταψηφίσει. Κατά της τροπολογίας εκφράστηκαν μέχρι τώρα η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος φέρονταν να είναι αποφασισμένος να μην ψηφίσει ούτε ο ίδιος, ούτε το κόμμα του, την επίμαχη ρύθμιση.

Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος με νεότερη δήλωση υποστηρίζει πως ενδεχόμενη ψήφιση της διάταξης θα ισοδυναμεί με έγκριση του πρόσφατου ψηφίσματος της Ισλαμικής Διάσκεψης που αναφέρεται σε ύπαρξη “τουρκικής μειονότητας” στην Ελλάδα και καλεί την χώρα μας να αναγνωρίζει “τουρκικούς συλλόγους” που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

“Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε ως Ελληνικό κοινοβούλιο την αλυτρωτική και επικίνδυνη ορολογία της Ισλαμικής Διάσκεψης που θέτει ζήτημα “τουρκικής” μειονότητας όχι μόνο στην Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα παραχαράσσοντας την Συνθήκη της Λωζάννης” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKOS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!