Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Washington Post: Η Ελλάδα τα δέκα τελευταία χρόνια ήταν μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες
[Enikonomia]: Washington Post: Η Ελλάδα τα δέκα τελευταία χρόνια ήταν μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες

[Enikonomia]: Washington Post: Η Ελλάδα τα δέκα τελευταία χρόνια ήταν μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες

«Έπειτα από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης, δυσχερειών καθώς και άλλων προγραμμάτων διάσωσης, η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται έτοιμη για να σταθεί ξανά στα δικά της πόδια, ή τουλάχιστον ότι έχει απομείνει από αυτήν» αναφέρει σε άρθρο της η Washington Post.
Η Αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες, συγκρίνοντας την κατάσταση που επικρατεί τώρα με αυτή που θα βλέπαμε μετά από έναν πόλεμο ή μια επανάσταση. Όπως επισημαίνει το άρθρο τέσσερις χώρες είχαν λιγότερη ανάπτυξη από ότι η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία: Αυτές είναι η Λιβύη, η Υεμένη, η Βενεζουέλα και η Ισημερινή Γουινέα.
Σύμφωνα με την Αμερικανική εφημερίδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , δεν έχει στοιχεία για τη Συρία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα άνηκε σε αυτή τη λίστα. Παράλληλα το άρθρο προσθέτει ότι ακόμα και η Ουκρανία που βρέθηκε σε πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία -μέσω αντιπροσώπων- την περίοδο 2009-2014 κατάφερε να τα πάει καλύτερα από την Ελλάδα. Μάλιστα όπως τονίζει η Washington Post, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ουκρανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 17,8%, ενώ η ελληνική κατά 23,6%.
«Το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοιου είδους οικονομική κατάρρευση είναι συνήθως σύμπτωμα μιας ευρύτερης κρατικής κατάρρευσης. Και για αυτό σπάνια συμβαίνει σε πλούσιες χώρες» αναφέρει ακόμα η Αμερικανική εφημερίδα και συνεχίζει λέγοντας πως «εάν εξετάσει κανείς την ιστορία του περασμένου αιώνα, υπάρχουν μονάχα 3 φορές που ευρωπαϊκές οικονομίες συρρικνώθηκαν σε μια περίοδο 10 ετών όπως η Ελλάδα: μετά τον Α’ Παγκόσμιο, μετά τον Β’Παγκόσμιο και μετά την πτώση του Κομμουνισμού”. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι εξαιρέσεις σε αυτό το σχήμα σχετίζονται με πολέμους, εκτός από μία περίπτωση, τον υπερπληθωρισμό της δημοκρατία της Βαϊμάρης στη Γερμανία».

Ακόμη η Washington Post σημειώνει ότι με βάση την συμφωνία που σχετίζεται με την έξοδο από το Μνημόνιο η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!