Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Η Βόρεια Ελλάδα αύξησε τις εξαγωγές στη διάρκεια της κρίσης
[Enikonomia]: Η Βόρεια Ελλάδα αύξησε τις εξαγωγές στη διάρκεια της κρίσης

[Enikonomia]: Η Βόρεια Ελλάδα αύξησε τις εξαγωγές στη διάρκεια της κρίσης

Χαμηλότερα σε σχέση με το σύνολο της χώρας κινήθηκε η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας σε ό,τι αφορά την πορεία των εξαγωγών στην πενταετία 2011-2015, καθώς οι περιφέρειες κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου κατόρθωσαν μεν -ώς συνολο- να διατηρήσουν σε θετικό έδαφος την εξαγωγική επίδοσή τους, αλλά υστερούν αισθητά σε σχέση με τη συνολική εικόνα της χώρας.

Αναλυτικότερα, στο διάστημα 2011-2015, οι εξαγωγές στις τέσσερις περιφέρειες αυξήθηκαν οριακά, κατά μόλις 0,09%, και διαμορφώθηκαν συνολικά στα 5,45 εκατ. ευρώ πέρυσι, έναντι 5,40 εκατ. στην αρχή της περιόδου, τη στιγμή που η χώρα “κινήθηκε” στην ίδια χρονική περίοδο με ρυθμό 6%. Πάντως, πέρυσι σημειώθηκε γενικότερη κόπωση στις ελληνικές εξαγωγές, με τη χώρα να καταγράφει πτώση 5% σε σχέση με το 2014 και τις περισσότερες από τις βορειοελλαδικές περιφέρειες να ακολουθούν …κατά πόδας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την επεξεργασία στοιχείων, που παρουσίασε σήμερα η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στο πλαίσιο της μελέτης«Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας, ανά περιφέρεια και ανά νομό» που καταρτίζει κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!