Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Βενεζουέλα: Είμαστε καλοπληρωτές και θα εξοφλήσουμε το χρέος μας
[Enikonomia]: Βενεζουέλα: Είμαστε καλοπληρωτές και θα εξοφλήσουμε το χρέος μας

[Enikonomia]: Βενεζουέλα: Είμαστε καλοπληρωτές και θα εξοφλήσουμε το χρέος μας

Παρά το γεγονός πως οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν ο ένας μετά τον άλλον την οικονομία της Βενεζουέλας σε κατάσταση «επιλεκτικής χρεοκοπίας», η κυβέρνηση της χώρας διαβεβαιώνει πως θα εξοφλήσει το χρέος της. «Είμαστε καλοπληρωτές, παρόλα όσα λένε οι οίκοι αξιολόγησης, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροδρίγκες, και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε μια συμφωνία με τους ομολογιούχους για την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου της Βενεζουέλας. Θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους της».

Επιπλέον, ο Χόρχε Ροδρίγκες διέψευσε ότι αθετήθηκαν πληρωμές προς τους διεθνείς πιστωτές της χώρας και διαβεβαίωσε ότι η καταβολή των δόσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κήρυξη της Βενεζουέλας σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, μια εξέλιξη για την οποία εκφράζονταν ανησυχίες επί εβδομάδες, επέτεινε την ανασφάλεια σχετικά με το εάν το Καράκας είναι σε θέση να συνεχίσει να εξυπηρετεί το εξωτερικό χρέος του, που ανέρχεται σε περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν αποκλείεται η εξέλιξη να προοιωνίζεται γενική στάση πληρωμών, με άλλα λόγια την πλήρη αδυναμία της χώρας να συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της, την ώρα που ο πληθυσμός της υφίσταται ήδη σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, καθώς δεν υπάρχει ρευστό για την εισαγωγή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!