Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα στη χώρα-Σε υψηλό 33 μηνών τον Σεπτέμβριο
[Enikonomia]: Βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα στη χώρα-Σε υψηλό 33 μηνών τον Σεπτέμβριο

[Enikonomia]: Βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα στη χώρα-Σε υψηλό 33 μηνών τον Σεπτέμβριο

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014,έφτασε ο ∆είκτης Οικονοµικού Κλίµατος ενισχύεται τον Σεπτέµβριο ανεβαίνοντας στις 100,6 µονάδες (από 98,2 τον Ιούλιο και 99 τον Αύγουστο), αναφέρει το ΙΟΒΕ.

Οπως αναφέρει το Ινστιτούτο, έντονη είναι η βελτίωση στις Κατασκευές και στη Βιοµηχανία, ενώ οι προσδοκίες σε Λιανικό Εµπόριο και Υπηρεσίες δεν µεταβάλλονται σηµαντικά.

H καταναλωτική εµπιστοσύνη βελτιώνεται επίσης, κυρίως λόγω λιγότερο δυσµενών προβλέψεων για την ανεργία.

Η ανάκαµψη του δείκτη καθ’όλη τη διάρκεια του 2017 είναι συµβατή µε τον θετικό ρυθµό µεγέθυνσης της οικονοµίας, και η ενίσχυσή του κατά τους τελευταίους µήνες είναι συνεπής µε την προσδοκία ότι ο ρυθµός αυτός θα έχει επιταχυνθεί, τουλάχιστον κατά το τρίτο τρίµηνο του έτους.

Αν και ο δείκτης εξακολουθεί να κινείται σηµαντικά χαµηλότερα από τα επίπεδα της υπόλοιπης Ευρώπης, η βελτίωσή του είναι αξιοσηµείωτη. Αντανακλά κατά κύριο λόγο τη σηµασία που είχε η άµβλυνση της αβεβαιότητας σχετικά µε την οµαλή πορεία του προγράµµατος, όπως σε κάποιο βαθµό και την καλή πορεία του τουρισµού.

Αυτοί είναι και ο ισχυρότεροι παράγοντες στην τρέχουσα περίοδο και, παρά τις δυσµενείς φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φαίνεται να διαμορφώνονται προσδοκίες ανάκαμψης της οικονομίας, έστω και µε µικρότερο ρυθµό από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!