Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Τσάδαρης (Attica Bank): Στοίχημα για τις ελληνικές τράπεζες η στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
[Enikonomia]: Τσάδαρης (Attica Bank): Στοίχημα για τις ελληνικές τράπεζες η στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

[Enikonomia]: Τσάδαρης (Attica Bank): Στοίχημα για τις ελληνικές τράπεζες η στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί από τις ελληνικές τράπεζες είναι η στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν πάνω από το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων, τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank , Αθανάσιος Τσάδαρης, μιλώντας στο banking forum της ΕΕΔΕ, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος των τραπεζών στη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτών είναι καθοριστικός.

Ο κ.Τσάδαρης επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις αυτές, λόγω του μεγέθους τους, δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις από τις αγορές και έχουν απόλυτη ανάγκη συμβουλευτικών και γενικότερα υποστηρικτικών ενεργειών από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Γενικότερα, όπως επισήμανε ο κ.Τσάδαρης, υπάρχει ανάγκη να μειωθεί η απόσταση που χωρίζει τον πελάτη με την τράπεζά του και τη διοίκηση της τράπεζας, τονίζοντας ότι στον τομέα αυτό η Attica Bank -λόγω του μικρότερου μεγέθους της- διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ο κ.Τσάδαρης έδωσε έμφαση στην ταχύτητα, ασφάλεια, κερδοφορία και στην κατανόηση των αλλαγών στον τεχνολογικό τομέα, που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν το τραπεζικό σύστημα.

Επισήμανε, ότι οι τράπεζες μπορεί να απαντήσουν στον ανταγωνισμό που δέχονται από τις fintech και τους καλούμενους τρίτους παίκτες, προβάλλοντας τα στοιχεία που εμπνέουν εμπιστοσύνη στους καταναλωτές όπως η ασφάλεια των συναλλαγών, η θεσμική κάλυψη των καταθέσεων, η διασφάλιση του απορρήτου των στοιχείων κλπ.

Μιλώντας για την Attica Bank επισήμανε μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται σε διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού, που θα την οδηγήσει σε μια νέα εποχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!