Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Η τρόικα απαιτεί μείωση αφορολογήτου μισθωτών και συνταξιούχων
[Enikonomia]: Η τρόικα απαιτεί μείωση αφορολογήτου μισθωτών και συνταξιούχων

[Enikonomia]: Η τρόικα απαιτεί μείωση αφορολογήτου μισθωτών και συνταξιούχων

Αγριεμένοι ήρθαν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών βάζοντας στο στόχαστρό τους το αφορολόγητο των μισθωτών και των συνταξιούχων στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Απαιτούν να μειωθεί το αφορολόγητο ποσό για μισθωτούς και συνταξιούχους, πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνει αποδεκτή η αίτησή τους, τότε θα υπάρξει νέα φορολογική επιβάρυνση, η οποία θα πλήξει περισσότερο τα πλέον αδύναμα στρώματα.

Το μέγεθος της επιβάρυνσης εξαρτάται από το πόσο θα μειωθεί το αφορολόγητο. Αν για παράδειγμα η μείωσή του είναι 1.000 ευρώ, τότε ο επιπλέον φόρος ανέρχεται σε 220 ευρώ το χρόνο, αφού το ποσό αυτό θα φορολογηθεί με συντελεστή 22%.

Υπενθυμίζεται ότι, το αφορολόγητο που ισχύει σήμερα είναι 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με τρία προστατευόμενα τέκνα, 9.090 με δύο προστατευόμενα μέλη, 8.864 με ένα προστατευόμενο μέλος και 8.636 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς προστατευόμενα μέλη.

Παράλληλα, στο τραπέζι έχουν πέσει και απαιτήσεις για μείωση ή και κατάργηση αφορολόγητων δαπανών τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Μια ακόμη πληροφορία αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό οι θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ να θέσουν θέμα περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, πράγμα για το ποίο είχε προϊδεάσει η Ντέλια Βελκουλέσκου λίγο πριν αποχωρήσει από την Αθήνα τον περασμένο μήνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!