Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Στουρνάρας: Να κλείσει εγκαίρως και η δ’ αξιολόγηση ώστε να βγούμε στις αγορές
[Enikonomia]: Στουρνάρας: Να κλείσει εγκαίρως και η δ’ αξιολόγηση ώστε να βγούμε στις αγορές

[Enikonomia]: Στουρνάρας: Να κλείσει εγκαίρως και η δ’ αξιολόγηση ώστε να βγούμε στις αγορές

Επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεις, βελτίωση της ποιότητας των ανεξάρτητων θεσμών, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, υιοθέτηση φιλικότερης στην ανάπτυξη δημοσιονομικής πολιτικής, σταδιακή άρση των capital controls και τέλος αντιμετώπιση του πολύ υψηλού δημόσιου χρέους, ζητάει ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας .
Ο Γ. Στουρνάρας εκτιμά ότι μόνο μέσα απ’ αυτό το δρόμο, όπως τον παρουσίασε σήμερα αναλυτικά στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η ελληνική οικονομία μπορεί να αλλάξει σελίδα,

Ο διοικητής της ΤτΕ είχε και μία προτροπή προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τους εταίρους: οι ελληνικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν εγκαίρως και την τέταρτη (και τελευταία) αξιολόγηση, ούτως ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η πιστοληπτική ικανότητας της χώρας «για να μπορέσει η Ελλάδα να αντλήσει χρηματοδότηση από τις χρηματοπιστωτικές αγορές με διατηρήσιμους όρους μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018». Επίσης «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, πέρα από την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, η οποία θα επιτρέψει την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους από τις αγορές με όρους βιωσιμότητας, θα πρέπει, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, να αποσαφηνίσουν τη μορφή της στήριξης της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».

Όπως σημειώνει ο κ. Στουρνάρας «όλες οι παραπάνω ενέργειες θα βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα, θα προσελκύσουν εγχώριες και ξένες άμεσες επενδύσεις και θα διευκολύνουν την επιστροφή στη χρηματοπιστωτική κανονικότητα και σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια θυσιών, ύφεσης και στασιμότητας, που έχουν επιδράσει αρνητικά στην οικονομική και κοινωνική συνοχή».

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του διοικητή της ΤτΕ:

Κυρίες και κύριοι,

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα, καθώς μάλιστα η φετινή χρονιά έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Ναυτιλίας» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και σηματοδοτεί επίσης το πέρασμα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) στη δεύτερή της εκατονταετία, αφού πέρυσι εορτάστηκαν τα 100 χρόνια της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!