Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Στουρνάρας: Ανάπτυξη 2,5% το 2017 αν υλοποιηθούν έγκαιρα οι μεταρρυθμίσεις
[Enikonomia]: Στουρνάρας: Ανάπτυξη 2,5% το 2017 αν υλοποιηθούν έγκαιρα οι μεταρρυθμίσεις

[Enikonomia]: Στουρνάρας: Ανάπτυξη 2,5% το 2017 αν υλοποιηθούν έγκαιρα οι μεταρρυθμίσεις

Σταδιακή βελτίωση της οικονομίας έχει επιφέρει η εφαρμογή του προγράμματος, η οποία έχει προχωρήσει, αν και με βραδείς ρυθμούς, δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Στην ομιλία, με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και η συμβολή του τουρισμού στην ανάπτυξη», ο Διοικητής είπε ότι οι προβλέψεις της ΤτΕ δείχνουν ανάκαμψη της οικονομίας που ξεκινά το 2016 και συνεχίζεται το 2017 και το 2018. «Συγκεκριμένα», είπε, «το 2016 αναμένεται μεικτή μείωση του ΑΕΠ, της τάξεως του 0,3%, και ανάπτυξη 2,5% και 3% για το 2017 και το 2018, αντίστοιχα».

Όπως τόνισε, όμως, οι προβλέψεις αυτές βασίζονται στην υπόθεση ότι «οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως η εκταμίευση των σχετικών δόσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της ελληνική οικονομίας καθώς και στο ότι θα συνεχισθεί η διευκολυντική νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ».

Ο Διοικητής εκτίμησε ότι τυχόν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και ιδιαίτερα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, θα περιορίσει την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα «την αναζωπύρωση της αβεβαιότητας, την υπονόμευση του κλίματος εμπιστοσύνης και την εξασθένηση των προοπτικών οριστικής εξόδου από την κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!