Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Στο 6,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας
[Enikonomia]: Στο 6,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

[Enikonomia]: Στο 6,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς για την κινεζική οικονομία , με τον ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται στο 6,8% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) έφθασε τα 19,88 τρισεκ. γιουάν (περίπου 3,2 τρισεκ. δολάρια) τους πρώτους τρεις μήνες του 2018, αυξημένο κατά 6,8% σε ετήσια βάση και σε συγκρίσιμες τιμές, με την αύξηση να είναι αμετάβλητη σε σχέση με τον ρυθμό ανάπτυξης του προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (NBS).

«Η οικονομία έκανε ένα καλό ξεκίνημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NBS Σινγκ Τζιχόνγκ σε συνέντευξη τύπου, σημειώνοντας την υγιή δυναμική στην ανάπτυξη και τη βελτιωμένη ποιότητά της.

Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ παραμένει εντός του εύρους του 6,7% με 6,9% για 11 τρίμηνα, με το ποσοστό της ανεργίας και τον πληθωρισμό να παραμένει σταθερός, δήλωσε.

Οι νέες επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες συνέχισαν να αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, η εταιρική κερδοφορία και το εισόδημα των νοικοκυριών αυξάνεται σταθερά ενώ η ανάπτυξη και οι υπηρεσίες έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα ως κινητήριοι μοχλοί της ανάπτυξης, δήλωσε.

Οι υπηρεσίες αντιστοιχούσαν στο 56,6% της οικονομίας και το 61,6% της ανάπτυξής της το πρώτο τρίμηνο. Η τελική κατανάλωση συνεισέφερε το 77,8% της οικονομικής ανάπτυξης από το 58,8% τον περασμένο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!