Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Σταθάκης: Υπάρχουν διασφαλίσεις στην εμπορική συμφωνία ΕΕ – Καναδά
[Enikonomia]: Σταθάκης: Υπάρχουν διασφαλίσεις στην εμπορική συμφωνία ΕΕ – Καναδά

[Enikonomia]: Σταθάκης: Υπάρχουν διασφαλίσεις στην εμπορική συμφωνία ΕΕ – Καναδά

Οι προϋποθέσεις που συμφώνησαν σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ για την προσωρινή εφαρμογή της Συμφωνίας CETA (Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε.-Καναδά), είναι πιο αυστηρές εκείνων που είχαν συζητηθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο, καθώς θα ενεργοποιηθούν μόνο τα τμήματα που εμπίπτουν αυστηρά στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, γίνεται σαφές ότι εφόσον η Συμφωνία απορριφθεί έστω και από ένα κράτος-μέλος, αμέσως θα σταματήσει η προσωρινή της εφαρμογή.

«Επικράτησαν θέσεις που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε η ελληνική αντιπροσωπεία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση του ‘Ατυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου, προσθέτοντας ότι πλέον «διαμορφώνεται το πλαίσιο εκείνων των διασφαλίσεων που θα προασπίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα λαμβάνουν υπόψη τις ανησυχίες της κοινωνίας των πολιτών».

Στη σημερινή τους συνεδρίαση, οι υπουργοί συζήτησαν κατά πόσο έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο (23 Σεπτεμβρίου, στη Μπρατισλάβα), προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την υπογραφή της Συμφωνίας.

Οι υπουργοί επιβεβαίωσαν ότι η νομικά δεσμευτική ερμηνευτική δήλωση της Συμφωνίας, που προετοίμασε η Επιτροπή και αποδέχθηκε η κυβέρνηση του Καναδά, αποσαφηνίζει επαρκώς ευαίσθητα θέματα σχετικά με:

- Την προστασία των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και το δικαίωμα επανεθνικοποίησης ιδιωτικοποιημένων σχετικών επιχειρήσεων (π.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!