Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Στα σκαριά πρόγραμμα για σχεδόν 50.000 “εγκλωβισμένους” εργαζόμενους
[Enikonomia]: Στα σκαριά πρόγραμμα για σχεδόν 50.000 “εγκλωβισμένους” εργαζόμενους

[Enikonomia]: Στα σκαριά πρόγραμμα για σχεδόν 50.000 “εγκλωβισμένους” εργαζόμενους

«Θα υλοποιηθεί πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για σχεδόν 50.000 “εγκλωβισμένους” εργαζόμενους » με στόχο τη στήριξή τους και την επιστροφή τους σε μία κανονική θέση εργασίας, προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνοντας πως αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το υπουργείο.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Νάσου Ηλιόπουλου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
Ερ: Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, το ΣΕΠΕ, όπως είχε προαναγγείλει, εντατικοποίησε τους ελέγχους σε επιχειρήσεις. Τι εικόνα έχετε από τα αποτελέσματα των ελέγχων, τι πρόστιμα επιβλήθηκαν συνολικά και ποιες παραβάσεις αφορούσαν;

Απ: Με βάση τα στοιχεία μας, μέχρι τέλος Αυγούστου, είχαν διεξαχθεί 4.209 έλεγχοι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές. Σε 751 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας συνολικού ύψους 4.683.392,90 ευρώ, ενώ υποβλήθηκαν 39 μηνυτήριες αναφορές. Παράλληλα, 184 επιχειρήσεις κλήθηκαν σε παροχή γραπτών εξηγήσεων για διαπιστωμένες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και εκκρεμεί η επιβολή κυρώσεων.

Από τους μέχρι τώρα ελέγχους προκύπτει ότι η βασική παράβαση είναι η υποδηλωμένη εργασία και σε δεύτερο βαθμό η μη πληρωμή δεδουλευμένων και περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας.

Ερ: Με βάση τα στοιχεία που διαθέτετε, παρατηρείται υποχώρηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας;

Απ: Μέσα σε δύο χρόνια, η αδήλωτη εργασία στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας έχει μειωθεί από 19,17% που βρισκόταν το 2014, σε 13,58%, το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!