Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Στα 1,3 δισ. ευρώ οι επενδύσεις της ΕΤΕπ στην Κύπρο από το 2011
[Enikonomia]: Στα 1,3 δισ. ευρώ οι επενδύσεις της ΕΤΕπ στην Κύπρο από το 2011

[Enikonomia]: Στα 1,3 δισ. ευρώ οι επενδύσεις της ΕΤΕπ στην Κύπρο από το 2011

Ένας από τους λόγους, για τους οποίους η Κύπρος δεν έχει λάβει μέρος, μέχρι τώρα, στο γνωστό ως ταμείο επενδύσεων Γιούνκερ «είναι γιατί η Ευρωπαϊκή Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έχει, ήδη, διοχετεύσει με επιτυχία από το 2014 χρηματοδότηση, που αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας, Τζόναθαν Τέιλορ. Επίσης, σημείωσε ότι η ΕΤΕπ έχει επενδύσει από το 2011 στην Κύπρο 1,3 δισ. ευρώ, περίπου 260 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σήμερα, υπεγράφησαν στη Λευκωσία δύο συμφωνίες μεταξύ ΕΤΕπ και υπουργείου Οικονομικών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και του υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη. Οι συμφωνίες προβλέπουν δανειοδότηση έως 40 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του αγωγού μεταφοράς νερού από τη μονάδα αφαλάτωσης Βασιλικού στη Λευκωσία και έως 15 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, στο πλαίσιο του αποχετευτικού συστήματος Λάρνακας.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στηρίζει σθεναρά την Κύπρο και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Η ΕΤΕπ παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίξει την κυπριακή οικονομία. Το απέδειξε έμπρακτα κατά τη διάρκεια της κρίσης και το αποδεικνύει ξανά σήμερα, με τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων υποδομής», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!