Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Η Σλοβενία ανταλλάσσει δολαριακά ομόλογα με ομόλογα σε ευρώ που θα μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ
[Enikonomia]: Η Σλοβενία ανταλλάσσει δολαριακά ομόλογα με ομόλογα σε ευρώ που θα μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ

[Enikonomia]: Η Σλοβενία ανταλλάσσει δολαριακά ομόλογα με ομόλογα σε ευρώ που θα μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ

Το κόστος δανεισμού της Σλοβενίας διατηρήθηκε κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά του σήμερα, μετά την ανακοίνωση από τη χώρα ότι σκοπεύει να ανασχεδιάσει το χρέος της, εκμεταλλευόμενη το τεράστιο πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η Σλοβενία ανακοίνωσε αργά χθες ότι θα ξαναγοράσει παλαιά ομόλογα της με νόμισμα αναφοράς το δολάριο, τα οποία δεν μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ, και ταυτόχρονα θα εκδώσει νέα ομόλογα σε ευρώ, όπως μετέδωσε η υπηρεσία IFR του Thomson Reuters. Η καταληκτική προθεσμία για την πώληση των δολαριακών ομολόγων, ύψους έως 500 εκατ. δολαρίων, και την έκδοση των νέων ομολόγων σε ευρώ είναι η 26η Οκτωβρίου.

Η κίνηση αυτή, που είναι η τρίτη που γίνεται φέτος από τη Σλοβενία και την οποία έκανε και η Λετονία πέρυσι, θα μπορούσε να περιορίσει τις ανησυχίες ότι η ΕΚΤ δεν θα βρίσκει επιλέξιμα σλοβενικά ομόλογα για να αγοράσει, ενώ θα έχει μικρή επίπτωση στο επίπεδο του χρέους της χώρας. Δίνει, επίσης, μία ευκαιρία, όπως λένε αναλυτές, να εκμεταλλευθεί η Σλοβενία τη ζήτηση της ΕΚΤ για ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!