Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Σημαντική πρόοδος στη συνεργασία των BRICS διαπιστώθηκε στη σύνοδο της Γκόα
[Enikonomia]: Σημαντική πρόοδος στη συνεργασία των BRICS διαπιστώθηκε στη σύνοδο της Γκόα

[Enikonomia]: Σημαντική πρόοδος στη συνεργασία των BRICS διαπιστώθηκε στη σύνοδο της Γκόα

Με την έκδοση κοινής διακήρυξης και την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας και μνημονίων κατανόησης ( MoUs) ολοκληρώθηκε η 8η σύνοδος κορυφής της ομάδας των χωρών BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής), με θέμα: «Δημιουργία των κατάλληλων, χωρίς αποκλεισμούς, συλλογικών λύσεων», στη Γκόα της Ινδίας. Φέτος είναι η 10η επέτειος του μηχανισμού συνεργασίας των BRICS.

Αν και βρέθηκαν αντιμέτωπες με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την οικονομική επιβράδυνση που ακολούθησε, οι πέντε χώρες κατάφεραν αξιοσημείωτα επιτεύγματα την τελευταία 10ετία. Κοιτάζοντας στην επόμενη 10ετία, οι ηγέτες των χωρών της ομάδας BRICS τόνισαν στη διακήρυξη της Γκόα την αποφασιστικότητά τους να παγιώσουν την εμπιστοσύνη και να δράσουν από κοινού για την ανάπτυξη.

Η διακήρυξη της Γκόα εξέτασε την πρόοδο που έγινε από την περυσινή σύνοδο κορυφής στη Ρωσία, ιδιαίτερα την πρόοδο αναφορικά με τη Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης (New Development Bank, NDB) και την έναρξη της συμφωνίας συναλλαγματικών διαθεσίμων (Contingent Reserve Arrangement, CRA). Σύμφωνα με έκθεση του προέδρου της NDB, Kundapur Vaman Kamath, έχει εγκριθεί η πρώτη δέσμη των δανείων της τράπεζας για επενδυτικά σχέδια στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις χώρες BRICS, εξετάζεται η πρόταση για τη δημιουργία περιφερειακού γραφείου της στην Αφρική, εκδόθηκε η πρώτη ομάδα πράσινων ομολόγων σε ρενμίνμπι (γιουάν) και έχει ξεκινήσει η συμφωνία για τα συναλλαγματικά διαθέσιμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!