Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Enikonomia]: Saxo Bank: Η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε νέα ύφεση
[Enikonomia]: Saxo Bank: Η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε νέα ύφεση

[Enikonomia]: Saxo Bank: Η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε νέα ύφεση

Για ενίσχυση του πληθωρισμού με παράλληλη ανάπτυξη των τέλειων συνθηκών για μια ύφεση στην παγκόσμια οικονομία κάνει λόγο ο Επικεφαλής Οικονομολόγου και Επικεφαλής Επενδύσεων της Saxo Bank, Steen Jakobsen.

Ο κ. Jakobsen αναφέρει ότι «η Κίνα μέσω των τιμών εξαγωγών θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του πληθωρισμού παγκοσμίως. Αυτό συνεπάγεται υψηλότερες τιμές, χαμηλότερη ανάπτυξη και ισχυρότερο USD – σχεδόν την τέλεια συνταγή για μια ύφεση».

Ειδικότερα, ο κ. Steen αναφέρει στην ανάλυσή του τα εξής:

Ο παγκόσμιος αποπληθωρισμός εξασθενεί. Μήπως ο πληθωρισμός επιστρέφει;

Απάντηση: Ναι, επιστρέφει!

Ωστόσο, η βασική συνέπεια θα είναι η μείωση των καταναλωτικών δαπανών, αφού οι χαμηλές τιμές εξαγωγών της Κίνας ευνόησαν την κατανάλωση στις ΗΠΑ, υπό ένα καθεστώς ολοένα χαμηλότερων τιμών – ένα φαινόμενο που πλέον ανατρέπεται. Συνεπάγεται, επίσης, πιο αδύναμο CNY και υψηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό (σε παγκόσμιο επίπεδο), κάτι το οποίο φυσικά αποτελεί κλασική αντίδραση κλεισίματος κύκλου – και επιβεβαιώνει τη βασική μακροοικονομική θέση μου:

Από μακροοικονομικής άποψης, βρισκόμαστε μπροστά σε μια δραστική αλλαγή εποχής − απομακρυνόμενοι από το “εύκολο χρήμα” και καταλήγοντας, μέσω της ύφεσης, στο “helicopter money”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ENIKONOMIA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!